Αρχική / Uncategorized / ΙΜΕΓΕΕ-Ανακοίνωση για τα δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια για την Συμπερίληψη-Ξεκίνησε και ο 2ος κύκλος με τη συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων

ΙΜΕΓΕΕ-Ανακοίνωση για τα δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια για την Συμπερίληψη-Ξεκίνησε και ο 2ος κύκλος με τη συμμετοχή του συνόλου των ενδιαφερομένων

22 March, 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΙΜΕΓΕΕ

Αθήνα 22/3/2022

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος Διαδικτυακών Σεμιναρίων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος I_AM Inclusive Education Using Animation and Multimedia στο πλαίσιο του Erasmus+, στο οποίο συμμετέχει το ΙΜΕΓΕΕ. Η σειρά των σεμιναρίων αφορούσε τη Συμπερίληψη Παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες ή/και Αναπηρίες στη Γενική Εκπαίδευση.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και περιλάμβανε τρία επιμορφωτικά σεμινάρια, 4 ωρών έκαστο, που διοργάνωσε το ΙΜΕΓΕΕ και ένα τετράωρο Webinar του ANIMASYROS FESTIVAL, το οποίο αφορά Εργαστήριο Δημιουργίας Animation.

Η ανταπόκριση του εκπαιδευτικού κόσμου ήταν ενθουσιώδης και η ανατροφότηση που λάβαμε για το επιστημονικό επίπεδο και την ποιότητα των σεμιναρίων υπήρξε ιδιαίτερα θετική!

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων στα Επιμορφωτικά Σεμινάρια, δεν ήταν εφικτή η συμμετοχή όλων των υποψηφίων στο Πρόγραμμα του 1ου Κύκλου, οπότε στο αρχικό σεμινάριο συμμετείχαν κατά σειρά προτεραιότητας, όπως αρχικά είχαμε ανακοινώσει 45 συνάδελφοι.

Ωστόσο, το ΔΣ του ΙΜΕΓΕΕ, ανταποκρινόμενο στη συγκινητική συμμετοχή των συναδέλφων, αποφάσισε τη διενέργεια ενός 2ου Κύκλου Διαδικτυακών Σεμιναρίων, ο οποίος ξεκινά στις 22 Μαρτίου 2022 με το Webinar του ANIMASYROS FESTIVAL και θα συνεχιστεί τον Απρίλιο με τα 3 σεμινάρια του ΙΜΕΓΕΕ. Στο 2ο Κύκλο θα συμμετέχουν το σύνολο των 230 (εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ), που υπέβαλαν επιτυχώς αίτηση.

Το ΙΜΕΓΕΕ θα ήθελε να ευχαριστήσει και όλους/ες τους συναδέλφους που έδειξαν ενδιαφέρον για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα και δεσμεύεται να συνεχίσει τις επιμορφωτικές δράσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΜΕΓΕΕ

και

Η Ομάδα Έργου του Ι_ΑΜ