Αρχική / Ανακοινώσεις / ΤΟ ΙΜΕΓΕΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΜΑΣΥΡΟΣ 2022 – Ι_ΑΜ DAY – 20.09, 15:30-18:30 / Live YouTube streaming

ΤΟ ΙΜΕΓΕΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΜΑΣΥΡΟΣ 2022 – Ι_ΑΜ DAY – 20.09, 15:30-18:30 / Live YouTube streaming

18 September, 2022

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.), επιστημονικός φορέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.), συμμετέχει ως επίσημος συνεργάτης (partner) του Ευρωπαίκού προγράμματος Ιnclusive Education using Animation and Multimedia, στην Ι_ΑΜ DAY καθώς και σε εκδηλώσεις για το animation και την εκπαίδευση, στη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Animasyros 2022, που διαρκεί από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 15.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ερμούπολης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του φεστιβάλ στο YouTube.
Στο πλαίσιο του I_AM project, δημιουργήθηκε μια σειρά από τρεις εκπαιδευτικές ταινίες μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων: οι “I_AM SHOTs”. Οι ταινίες παρουσιάζουν με απλό και συμπυκνωμένο τρόπο τις «έννοιες» των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και για τη συνεκπαίδευση που προωθεί το έργο I_AM.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στη διάρκεια της Ι_ΑΜ DAY, θα υπάρξουν εισηγήσεις του προέδρου του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αρβανίτη με τίτλο: “All equal-all together in an inclusive environment” και των συντονιστριών εκ μέρους του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κα Τσιακπίνη Λαμπριάνα και κα Τραγάκη Ευγενία με τίτλο: “I_AM PROJECT: THE JOURNEΥ. Creating pathways and changing lives”. Επίσης θα υπάρξουν εισηγήσεις όλων των εκπροσώπων των συντελεστών του προγράμματος από την Κύπρο, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.
Στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού Animation I_AM, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, η βράβευση των εκπαιδευτικών και μαθητών σχολείων από τις παραπάνω χώρες που πρώτευσαν.
Από τη χώρα μας νικητές είναι το ΕΕΕEΚ Αιγάλεω & η Εράσμιος Ελληνογερμανική Σχολή, που έλαβαν μέρος από κοινού, παρουσιάζοντας την δημιουργία τους με τίτλο: “Circle squared – Κύκλος εις το τετράγωνο”. Επίσης ειδική μνεία θα αποδοθεί στο 40ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών.