Αρχική / Ανακοινώσεις / ΙΜΕΓΕΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΙΜΕΓΕΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

13 May, 2023

                                                                                                                           Αθήνα 9/5/2023

Αρ. Πρωτ. 08 /2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο κατάρτισης του Ινστιτούτου Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε) με τίτλο: «Σεξουαλική αγωγή και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην εκπαίδευση».

Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενδυνάμωση όλων των συμμετεχουσών/συμμετεχόντων σε θέματα Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, προκειμένου να σχεδιάζουν και να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης, καθώς και δράσεις Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής (ΠΣΑ) στο σχολικό πλαίσιο ή μέσω των ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.

Το διήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή δύο εξεχουσών επιστημόνων, της κας Μαίρης Χιόνη, ειδικού σε θέματα Περιεκτικής Σεξουαλικής Αγωγής και ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, και της κας Γωγώ Σταματοπούλου ειδικού σε θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Χαιρετισμό στο σεμινάριο κατάρτισης απηύθυνε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. κ. Μπουσδούνης Ιωάννης, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα να δούμε τα θέματα αυτά με μεγάλη προσοχή και κυρίως, να τα δούμε στις πραγματικές τους διαστάσεις, χωρίς να τα κρύβουμε ή να τα φοβόμαστε αλλά και χωρίς να τα μεγαλοποιούμε ή να αφήνουμε να πλανώνται «μύθοι» ή αδιόρατα χαμόγελα αμηχανίας ή και απαξίωσης σε κάποιες περιπτώσεις”. Στην παρουσίασή της, η Πρόεδρος του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. κα. Τσιακπίνη Λαμπριάνα, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο προέκυψε από τα αιτήματα για δράσεις πρόληψη σεξουαλικής αγωγής, παρουσίασε το όραμα του φορέα καθώς επίσης ανέλυσε και τις δράσεις του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε. το τελευταίο εξαμήνο. Τέλος, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κ. Βουλιώτης Χρήστος.

Το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε., θέλει να ευχαριστήσει τις εισηγήτριες, καθώς και όλους/ες/α  τους/τις/τα συμμετέχοντες/ουσες /ντα ΕΕΠ-ΕΒΠ και εκπαιδευτικούς που παρεβρέθηκαν και αλληλεπίδρασαν στις εργασίες, αναδεικνύοντας σημαντικά το σκοπό αυτής της άρτιας διοργάνωσης. Το ενδιαφέρον όλων αποτυπώθηκε μέσω και των ερωτήσεων που τέθηκαν μετά το πέρας του διημέρου σεμιναρίου

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε) στο πλαίσιο των επιστημονικών δράσεων για την επιμόρφωση και επαγγελματική ενδυνάμωση των συναδέλφων/ισσων στο χώρο της εκπαίδευσης, σύντομα θα ανακοινώσει την επόμενη  επιμορφωτική δράση σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σας ευχαριστούμε πολύ για ακόμη μία φορά που είστε ένθερμοι υποστηρικτές των δράσεων του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.